0/5

Verhalende Kern: Personages, Perspectieven & Schrijfstijl

BOEK SCHRIJVEN - FICTIE 3

Verhalende Kern: Personages, Perspectieven & Schrijfstijl

In deze basiscursus fictie (3) leer je het hart te bereiken van je lezers door middel van je personages. Je leert wat een personage is, welke soorten personages je in je verhaal kunt zetten, waarom ze zo belangrijk zijn en hoe je ze relatable maakt voor je lezer. Ook leer je over verschillende perspectieven waarin je kunt schrijven en welk perspectief mogelijk de beste is voor jouw verhaal. Tot slot gaan we het hebben over iets heel persoonlijks: je schrijversstem ontwikkelen. Dit alles bij elkaar, vormt het hart van je verhaal.

Creatief schrijven 101 – Fictie COMPLEET

Wil je meer leren over schrijven? Deze cursus is een onderdeel van de cursus Creatief Schrijven 101 – Fictie COMPLEET. Profiteer van €290 korting wanneer je ervoor kiest om de cursus Fictie COMPLEET te volgen.

Als je de Fictie cursussen los wilt volgen, dan is de aanbevolen volgorde:

Het is niet verplicht om deze volgorde aan te houden. Je kunt ook gerust een cursus los volgen als je specifieke lessen en/of onderdelen over het creatief schrijven wilt volgen.

De cursus bestaat uit 4 onderdelen, 3 opdrachten en een toets om je opgedane kennis te testen. Om zo goed mogelijk profijt te trekken van de cursus, is het aan te raden het onderstaande schema aan te houden.

Introductie + Wie is jouw held? – week 1

Wat zijn personages precies? Welke rollen kunnen je personages hebben en hoe voorkom je dat je personage vlak is door hem/haar ‘rond’ te maken?

Kwestie van perspectief – week 2

Welke vertelvormen bestaan er, welk perspectief past het beste bij jouw verhaal en hoe kun je vanuit meerdere perspectieven schrijven? Tot slot, hoe dragen flashbacks bij aan het verhaal?

Stem van de schrijver – week 3

Wat kenmerkt een schrijfstijl, hoe ontwikkel je deze en hoe zet je ‘toon’ in om de juiste emoties bij je lezer op te roepen?

Het hart van jouw verhaal – week 4

In dit onderdeel komt alles wat je geleerd hebt samen. Ook leer je hoe je je eigen schrijverstem ontwikkelt. De cursus wordt besloten met een quiz om je kennis te testen.

Aan het einde van de cursus:

  • Weet je welke soorten personages er bestaan en hoe je ze het beste voor je verhaal kunt inzetten.
  • Ken je de verschillende vertelvormen binnen de literatuur en weet je welke het beste past bij jouw verhaal.
  • Begrijp je het belang van schrijfstijl en toon en wat dit precies inhoud.
  • Kun je je eigen schrijversstem gaan ontwikkelen met een eenvoudig stappenplan.

Niveau

Beginner

Certificaat

Certificaat van deelname

Duur

2 – 4 weken

Prijs

€135 zonder, of

€235 met feedback

Je kunt na het afrekenen meteen beginnen!

Lesmateriaal
Praktische informatie
Cursus door

Jami Leigh

Schrijfdocent & auteur