0/5

Verhalen Weven: Structuur, Spanning & Setting

BOEK SCHRIJVEN - FICTIE 4

Verhalen Weven: Structuur, Spanning & Setting

Als personages het hart vormen van je verhaal, dan is het plot de ruggengraat die het verhaal structuur en richting geeft. In deze basiscursus fictie leer je hoe je een verhaal kunt plotten, wat een plotstructuur is en welke soorten je hebt. Ook leer je spanning op te bouwen in scènes door middel van conflict, cliffhangers en plottwists. Je komt erachter hoe je een goede setting bepaald voor je verhaal en hoe dit bijdraagt aan de emoties en sfeer van je verhaal. Tot slot krijg je enkele tips mee om writersblock te voorkomen/te overwinnen.

Creatief schrijven 101 – Fictie COMPLEET

Wil je meer leren over schrijven? Deze cursus is een onderdeel van de cursus Creatief Schrijven 101 – Fictie COMPLEET. Profiteer van €290 korting wanneer je ervoor kiest om de cursus Fictie COMPLEET te volgen.

Als je de Fictie cursussen los wilt volgen, dan is de aanbevolen volgorde:

Het is niet verplicht om deze volgorde aan te houden. Je kunt ook gerust een cursus los volgen als je specifieke lessen en/of onderdelen over het creatief schrijven wilt volgen.

De cursus bestaat uit 4 onderdelen, 3 opdrachten en een toets om je opgedane kennis te testen. Om zo goed mogelijk profijt te trekken van de cursus, is het aan te raden het onderstaande schema aan te houden.

Introductie + De ruggengraat van je verhaal – week 1

Op wat voor manier fungeert het plot als de ruggengraat van je verhaal? Hoe kun je plotten met behulp van de drie-akten structuur, ook als je een pantser bent? En welke plotstructuren bestaan er voor je verhaal?

Spanningsopbouw – week 2

Hoe bouw je spanning op in je verhaal door conflict, cliffhangers en plottwists toe te passen? En hoe kun je deze technieken onder de knie krijgen?

Wie, wat, waar? – week 3

Wat houdt setting in? Hoe kun je een effectieve setting creëren voor de scènes in je verhaal? En op wat voor manier draagt setting bij aan de emoties en sfeer?

Writer’s block overwinnen – week 4

In dit onderdeel komt alles wat je geleerd hebt samen. Ook leer je hoe je writer’s block kunt voorkomen en overwinnen! De cursus wordt besloten met een quiz om je kennis te testen.

Aan het einde van de cursus:

  • Weet je welke plotstructuren er bestaan en hoe je je verhaal kunt plotten met behulp van de drie-akten structuur.
  • Weet je spanning in je verhaal op te bouwen door schrijverstechnieken toe te passen zoals conflict, cliffhangers en plottwists.
  • Begrijp je wat setting precies is en hoe je dit effectief kunt gebruiken in je verhaal om de sfeer en emoties te versterken.
  • Ken je verschillende technieken om writer’s block zo goed mogelijk te voorkomen en te overwinnen!

Niveau

Beginner

Certificaat

Certificaat van deelname

Duur

2 – 4 weken

Prijs

€135 zonder, of

€235 met feedback

Je kunt na het afrekenen meteen beginnen!

Lesmateriaal
Praktische informatie
Cursus door

Jami Leigh

Schrijfdocent & auteur