Wie zit er achter SchrijfAmbitie?

Jami Leigh — Oprichter van Schrijfambitie en YA auteur
Faiya — Motivator, staat altijd knuffels toe wanneer je het nodig hebt.

Over ons

Tot nu toe heb je veel 'we, wij en ons' gelezen. Dat komt omdat het voor een bedrijf gebruikelijker is om in deze vorm te schrijven, maar ook... omdat ik oprecht hoop in de (nabije) toekomst het team van SchrijfAmbitie uit te breiden. Dus ben jij een schrijver die graag een bijdrage wil leveren door een gastblog? Een schrijfcoach of docent die een cursus wil aanbieden? Neem dan contact met me op!

Het zou echt fantastisch zijn om in de nabije toekomst oprecht te kunnen spreken van ‘we’ en ‘ons’.

Over Jami

Wie ik ben? Daar kan ik een heel lang verhaal over schrijven (en dat heb ik enigszins ook gedaan op mijn auteurswebsite), maar in het kort:

Vanaf mijn 18e ben ik werkzaam als ondernemer en heb ik een bedrijf opgericht in webdesign en grafische vormgeving. Op dat moment was ik nog bezig met de opleiding Mediavormgeving. In die tijd was ik al verhalen aan het schrijven, maar het moment dat ik creatief schrijven écht serieus nam was pas in 2018. Toen heb ik ook alles gelezen, gezien en beluisterd wat met schrijven en het vak te maken heeft. (Ik ben namelijk een echte nerd en vind studeren stiekem best leuk.)

In 2022 heb ik mijn eerste boek (zelf) uitgegeven; De nieuwe Wendy, een YA Fantasy geïnspireerd door Peter Pan. Omdat ik al jaren ondernemer ben en een handige skillset heb opgedaan, heb ik er bewust voor gekozen om mijn manuscript niet naar uitgevers op te sturen en het volledig zelf te doen.

En nu ben ik hier, en jij ook, omdat de drang om mijn kennis met anderen te delen simpelweg te groot was. Ik móést iets met al deze kennis doen, ik wílde andere schrijvers – schrijvers als ik – ook helpen hun dromen na te jagen. En daarom heb ik SchrijfAmbitie opgezet. Waarom ambitie? Is dat nog niet duidelijk? ‘Jami’ en ‘ambitie’ is onlosmakend aan elkaar verbonden. En de kans is groot dat jij ook een schrijfambitie hebt – anders was je hier nu niet, toch?