0/5

Schrijven met Impact: Genres & Details

BOEK SCHRIJVEN - FICTIE 2

Schrijven met Impact: Genres & Details

In deze cursus ontdek je hoe je je verhalen en personages meer diepte kunt geven. Het toevoegen van diepgang aan je verhalen zorgt ervoor dat lezers langer betrokken blijven, je verhaal krachtiger wordt en een blijvende indruk achterlaat.

We nemen je mee door de wereld van genres en subgenres, zodat je jouw verhaal effectief kunt afstemmen op je gewenste lezerspubliek. Daarnaast leer je hoe research een waardevol instrument is dat je schrijfproces verrijkt en je creativiteit stimuleert, alsook een waardevolle bron is van nieuwe inspiratie.

Creatief schrijven 101 – Fictie COMPLEET

Wil je meer leren over schrijven? Deze cursus is een onderdeel van de cursus Creatief Schrijven 101 – Fictie COMPLEET. Profiteer van €290 korting wanneer je ervoor kiest om de cursus Fictie COMPLEET te volgen.

Als je de Fictie cursussen los wilt volgen, dan is de aanbevolen volgorde:

Het is niet verplicht om deze volgorde aan te houden. Je kunt ook gerust een cursus los volgen als je specifieke lessen en/of onderdelen over het creatief schrijven wilt volgen.

De cursus bestaat uit 4 onderdelen, 3 opdrachten en een toets om je opgedane kennis te testen. Om zo goed mogelijk profijt te trekken van de cursus, is het aan te raden het onderstaande schema aan te houden.

Introductie + Diepgang – week 1

Duik dieper in de wereld van schrijven met de unieke kracht van details. Leer hoe karakteristieke elementen je verhaal versterken en haal inspiratie uit wereldberoemde verhalen en personages.

Genres – week 2

Ontdek hoe genres en subgenres je verhaal vormgeven en lezersverwachtingen beïnvloeden. Leer de essentiële elementen van verschillende genres begrijpen en toepassen voor een boeiende en authentieke schrijfstijl die de juiste emoties bij je publiek oproept.

Research – week 3

Ontdek de kracht van research om een impactvol verhaal te schrijven. Verken verschillende mogelijkheden die je hiervoor kunt inzetten en leer hoe je een goede balans vindt tussen onderzoek en het daadwerkelijk schrijven.

Thema’s & Conclusie – week 4

In dit onderdeel komt alles wat je geleerd hebt samen. De cursus wordt besloten met een quiz om je kennis te testen.

Aan het einde van de cursus:

  • Begrijp je hoe details je verhaal verrijken en lezers blijft intrigeren.
  • Weet je alles over genres en subgenres en kun je verhalen schrijven die voldoen aan de lezersverwachtingen.
  • Weet je hoe je research moet doen voor je verhaal en hoe je de informatie toepast om geloofwaardigheid en diepgang in je verhaal te leggen.
  • Kun je thematische elementen gebruiken voor betekenisvolle en boeiende verhalen.
  • Schrijf je niet langer oppervlakkige verhalen, maar verhalen met diepgang die een impact achterlaten!

Niveau

Beginner

Certificaat

Certificaat van deelname

Duur

2 – 4 weken

Prijs

€135 zonder, of

€235 met feedback

Je kunt na het afrekenen meteen beginnen!

Lesmateriaal
Praktische informatie
Cursus door

Jami Leigh

Schrijfdocent & auteur